METHODE

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en u de beste oplossing te kunnen bieden voor klant en natuur werken wij met een speciale methode. Zo kunnen wij u van dienst zijn op het gebied van groeiplaatsverbetering, vermindering wortelopdruk en opheffen bodemverdichting. Hiervoor maken we gebruik van speciale luchtdrukapparatuur dat scheuren in de bodem aanbrengt en onderling met elkaar verbindt, zodat er een waterdoorlatend gebied ontstaat, deze scheuren worden vervolgens opgevuld door substraat. Water dat eerder bleef staan, vloeit nu veel makkelijker af naar het grondwater.

De voordelen

Het grote voordeel van de onze machine is dat het gazon, beplanting en bomen er niet onder lijden en ook schade aan leidingen, drainage- en bewateringssystemen is uitgesloten. De bodemscheuren worden gevuld met organisch materiaal (aangevuld met voedingssupplementen en lava) dat het bodemleven stimuleert en de natuurlijke structuur van de bodem opbouwt. Dit resulteert in een duurzame, gezonde bodem met een rijk bodemleven.

  • Zelfs bereikbaar op slecht bereikbare locaties
  • Optimale stabiliteit en conditie van bomen en planten
  • Duurzaam door langdurige werking
  • Bestaande grond hoeft niet te worden vervangen
  • Geen schade aan wortels, kabels en leidingen
  • Bestrating of verharding kan blijven liggen
  • Toepasbaar in het hele seizoen
  • Minder wortelopdruk
  • Verhoogde weerbaarheid tegen ziekten en plagen
  • Het water wordt naar het grondwater getransporteerd waardoor de planten en bomen dit weer kunnen opnemen in droge periodes

IMPROVEMENTS

bodemverbetering
Gazon drainage [pb-city]
Duurzaamheid

De machine werkt op lucht en is daardoor niet belastend voor het milieu. In de grond worden er scheuren gemaakt en vervolgens gevuld met lava korrels, zo blijven de gangenstelsels altijd bestaan en zullen ze niet meer dicht gaan zitten. Daarnaast blijven beplanting en/of bomen langer en gezonder leven.

Nadelen traditionele drainage

Veelal wordt er gebruik gemaakt van traditionele drainage. Het nadeel hiervan is dat heel de tuin op de schop moet omdat de drainage aangebracht moet worden met een graafmachine. Daarnaast wordt de ‘’dode grond’’ boven gegooid en de goede grond onder. Doordat het erg arbeidsintensief is, zijn de kosten hoger en is er vaak geen geschikte aansluiting om de drainage op aan te sluiten. Ook wordt het water niet terug gebracht naar het grondwater maar de tuin uit getransporteerd. Tevens is traditionele drainage onderhoudsgevoelig.

Drainage bestaande tuin

CONTACT

Wilt u meer informatie over onze methode of heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.