INFILTRATIE SYSTEEM

Wat zijn infiltratiesystemen?

Het meest natuurlijke infiltratie systeem is om regenwater via de bodem weer terug te brengen naar het grondwater. Dit is alleen mogelijk als de bodem niet verstoord is (verdichting). Dit is het specialisme van Soil-Improvements

Overige Infiltratiesystemen zijn hulpmiddelen om regenwater beter af te voeren of op te slaan in de bodem van uw tuin of park. Deze nemen een bepaalde hoeveelheid regenwater op en geven dit weer af aan de bodem op droge periodes

Er zijn verschillende systemen, voor een goed resultaat kunnen wij u helpen met het kiezen van het juiste systeem. Hieronder enkele voorbeelden van systemen:

  • Infiltratie kolken
  • Infiltratie kratten
  • Infiltratie buizen
  • Steenwol infiltratie blokken
  • Ondergronds regenwater opslagtank

Wat is belangrijk voor een goed werkend infiltratiesysteem?

De werking van alle infiltratiesystemen valt of staat met een goed waterdoorlatende bodem. Als dit niet het geval is wordt de capaciteit van de systemen overschreden. Het systeem heeft dan geen mogelijkheid om het water af te voeren naar het grondwater.

Om dit te kunnen waarborgen moeten gecompacteerde ondergronden of storende lagen worden opgeheven. De manier om dit te realiseren is het injecteren van de bodem en luchtkanalen te creeren die reiken tot het bestaande grondwaterniveau. Deze kanalen worden opgevuld met waterdoorlatend granulaat voor een langdurige werking. Lees hier onze methode.

Neem contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren over een passende oplossing.

IMPROVEMENTS

bodemverbetering
Gazon drainage [pb-city]
Drainage bestaande tuin

CONTACT

Ge√Įnteresseerd in onze diensten of heeft u meer informatie nodig?
Neem dan gerust contact met ons op.